Risico op armoede stijgt in bijna alle Vlaamse gemeenten, ook bij "rijkere" gemeenten

De nieuwe Vlaamse Armoedebarometer kleurt naar eigen zeggen "dieprood". In 286 van de 300 gemeenten is het armoederisico de voorbije jaren hetzelfde gebleven of gestegen. Ook de provincie Antwerpen zijn er opvallende cijfers.

In een gemeente als Boom is het armoedeprobleem al langer bekend. Maar dat ook in Zandhoven, Schoten, Lint en Edegem het aantal mensen in armoede stijgt, is opvallend.

Edegem heeft de afgelopen jaren heel wat sociale woningen gebouwd, daar kan mogelijk een verklaring liggen", zegt schepen van Sociale Zaken Brigitte Vermeulen-Goris (N-VA). "Hoe meer je zulke woningen zet, hoe meer dat een bepaalde doelgroep in je gemeente komt wonen. Zeker als je aan de rand van een grootstad zit. Ik denk wel dat in Edegem de bovengrens nu bereikt is."

Het Edegemse bestuur gaat vanavond overleggen hoe het verder moet. 

Meest gelezen