Auto rijdt zich vast op trappen van Sint-Pietersstation in Gent

Een opmerkelijk tafereel aan het Gentse Sint-Pieters-Station deze voormiddag: een wagen kwam daar klem te zitten op de trappen aan de fietsstalling. Geen roekeloos rijgedrag, zegt de Gentse politie, wel een inschattingsfout. 

Het ongeval gebeurde rond 11 uur.  De autobestuurder reed met z’n wagen op de Koningin Fabiolalaan, toen hij aan een supermarkt de trappen afdaalde. Waarschijnlijk volgde hij een verkeersbord dat voetgangers naar de kiss-and-ride-zone loodst. Halverwege de trap kwam de auto vast te zitten. De bestuurder bleef ongedeerd.

“De wagen hield zich aan de toegestane snelheid en deed geen gevaarlijke manoeuvres”, vertelt politiewoordvoerder Matto Langeraert. “Het gaat om een jammere inschattingsfout, niet om roekeloos rijgedrag.” De Gentse politie gaat de uitbater van de parking aanschrijven over de signalisatie, om toekomstige incidenten te vermijden.

Een takelaar kwam ter plaatse om het voertuig weer op de begane grond te krijgen. Het is niet het eerste incident aan de bewuste trap: ook vorig jaar vond er een soortgelijk voorval plaats. 

Meest gelezen