2019 Invision

Chadwick Boseman paste Sienna Millers loon bij voor rol in "21 bridges": "Respectvol, dat gebeurt in Hollywood niet" 

De onlangs overleden Hollywoodacteur Chadwick Boseman ("Black panther") heeft een deel van zijn loon aan actrice Sienna Miller gegeven, zodat ze samen in de film "21 bridges" zouden kunnen spelen. Dat vertelt Miller in een interview met het Britse filmtijdschrift Empire. 

Sienna Miller vertelt in Empire dat Chadwick Boseman heel erg achter haar aan zat voor de rol van detective Frankie Burns in "21 bridges". "Hij was een fan van mijn werk, wat erg opwindend was, want ik was tien keer meer fan van zijn werk. Hij vroeg me of ik in de film wou meespelen. Op dat moment wou ik niet meer werken. Ik was non-stop aan het werk geweest en ik was uitgeput, maar ik wou met hem werken."

"21 bridges" was een film met een groot budget, dus Miller stelde haar looneisen. "Iedereen weet dat er een loonkloof is in Hollywood (vrouwelijke actrices verdienen doorgaans minder dan mannen voor gelijkaardige rollen, red.). Ik vroeg een som, maar de studio wou die niet betalen. Ik was al aan het twijfelen om opnieuw aan het werk te gaan, mijn dochter zou met school starten en het kwam mij niet zo goed uit. Dus ik zei: ik doe het als jullie mij op de juiste manier compenseren. En uiteindelijk gaf Chadwick mij een deel van zijn salaris, zodat ik de som kreeg die ik gevraagd had. Hij zei dat ik dat verdiende te krijgen."

"Het is het meest verbazingwekkende dat ik ooit heb meegemaakt. Zulke dingen gebeuren gewoon niet. Het is ondenkbaar dat een andere man in Hollywood zo gracieus en respectvol is." 

Miller zegt dat ze lang getwijfeld heeft om met het verhaal naar buiten te komen, maar ze doet het nu toch, omdat het aantoont wie Boseman was. Boseman overleed eind augustus op 43-jarige leeftijd aan de gevolgen van darmkanker. Hij was al vier jaar ziek, maar had dit nooit publiek bekendgemaakt. Hij is vooral bekend van zijn rol als koning T'Challa in de kaskraker "Black panther".

Meest gelezen