Volg hier de interactieve videoles over sociale media

De interactieve video over sociale media is bestemd voor leerlingen uit het middelbaar onderwijs. Zij kunnen deze les individueel en op een moment naar keuze volgen. VRT NWS-journalist Bram Vandeputte geeft in deze onlineles meer inzicht in de werking van sociale media en wat hun impact is op ons lichaam en geest.

Deze interactieve video is het individuele leertraject van de EDUbox Sociale media. Van het spel 'Feit of fabel' zijn in deze videoles niet alle stellingen opgenomen. Wil je ze na afloop allemaal doornemen? Dat kan door op volgende link te klikken: Feit of fabel - stellingen.

De interactieve video liever in groot scherm bekijken? Klik dan op deze link en start de video in een apart tabblad. 

Waarover gaat deze EDUbox?

In deze videoles treedt onze journalist Bram Vandeputte uitzonderlijk op als leerkracht en neemt samen met de leerlingen een kijkje achter de schermen van sociale media. Want wat maakt hen zo populair? En waarin schuilt die aantrekkingskracht dan? Bram legt onder meer uit welke mechanismen de makers van sociale media gebruiken om ons aan hen te binden. Leerlingen komen nadien spelenderwijs te weten wat voor impact al die apps hebben op hun lichaam en geest.

De les kan individueel gevolgd worden en bestaat uit stukjes theorie, video’s, reportages en interactieve quizvragen. De leerling volgt zijn eigen tempo, beantwoordt vragen en zoekt dingen online op. 

Voor wie?

In tijden van afstandsonderwijs is dit een ideale vorm om nieuwe leerstof aan te bieden. Dit lesmateriaal is geschikt voor leerlingen uit het middelbaar onderwijs en komt tegemoet aan eindtermen en leerplandoelstellingen, zoals digitale competentie, mediawijsheid en sociaal-relationele competenties.

Partners

Deze EDUbox en interactieve video zijn tot stand gekomen door een samenwerking van VRT NWS met WAT WAT, imec, Mediawijs en Pimento.

Meest gelezen