Hevige woningbrand in Sledderlo, in Genk: buren slaan alarm

Het vuur werd rond 9:00 uur opgemerkt door buurtbewoners van het huis in de Trichterweg in Sledderlo (Genk). Ze verwittigden meteen de bewoners en de brandweer. Het huis is onbewoonbaar. 

Het waren buurtbewoners die vanochtend het vuur opmerkten. De vlammen sloegen toen al uit de benedenverdieping. "De eigenaars waren thuis, ze waren nog boven", vertelt Wim Petit van de brandweer. "De buren hebben de bewoners kunnen alarmeren. Toen we hier aankwamen stond iedereen al buiten. Alleen de kat was nog in de woning en die heeft het jammer genoeg niet overleefd."

Schade

De brandweer had het vuur snel onder controle maar de schade is groot. "Het huis is onbewoonbaar", gaat Petit verder.  "De sociale dienst van de stad Genk gaat nu een tijdelijk onderkomen voor de bewoners zoeken. "

Meest gelezen