Komt er opnieuw een zwembad in Hofstade?

Sport Vlaanderen gaat samen met de gemeenten Boortmeerbeek en Zemst onderzoeken of ze samen een sportcomplex kunnen bouwen op het domein van Sport Vlaanderen in Hofstade. Want na de sluiting van het zwembad in Hofstade is er in de regio geen overdekt zwembad meer. 

"In 2018 is het oude zwembad in Hofstade gesloten", vertelt Tim Borteel, de sportschepen van Zemst. "En nu gaan we samen met Sport Vlaanderen en de gemeente Boortmeerbeek bekijken hoe er opnieuw een zwembad kan komen op het grondgebied Zemst. We zijn nu aan het onderzoeken of dat een 50 of 25 meter bad wordt, en of daar ook een wavegarden en een waterskipiste kan komen. Want het is de bedoeling om in te zetten op topsport. Maar vanuit de gemeente waken wij er wel over dat er ook schoolzwemmen wordt aangeboden."

Haalbaarheid

De bouw van het sportcomplex is nog niet voor meteen. "We hopen midden 2021 klaar te zijn met de haalbaarheidsstudie. We spreken hier over een project dat geschat wordt op 30 miljoen euro, dus dan is het logisch dat er grondig gekeken wordt hoe de kosten verdeeld gaan worden tussen de verschillende partijen."

Meest gelezen