Mini-Europa

Leuven en Tienen hebben interesse in Mini-Europa: "Een mooie troef voor onze stad"

Eind dit jaar gaan de deuren van Mini-Europa op de Heizel in Brussel definitief dicht. Maar de uitbater van Mini-Europa is ondertussen al in gesprek met verschillende steden over een nieuwe vestigingsplaats. In Leuven en Tienen is er alvast interesse.

Eind dit jaar sluit Mini-Europa definitief de deuren. Het park met de miniatuurgebouwen bevindt zich nu nog op de Heizel in Brussel.  Maar de stad Tienen is geïnteresseerd om Mini-Europa over te nemen en herop te bouwen. En ook in Leuven heeft de Leuvense N-VA al laten weten interesse te hebben.

In Tienen zien ze het al helemaal zitten: "Mini-Europa is een icoon in België en ik denk dat iedereen daar ooit wel eens geweest is. Het zou wel leuk zijn als zo'n bekend pretpark naar een kleinere stad als Tienen zou komen", zegt initiatiefnemer Dave Froidcoeur (Open VLD). "En we willen van Tienen in Vlaams-Brabant echt een centrumstad maken, dus vandaar dat we op zoek zijn naar troeven die we kunnen uitspelen. We hebben de Tiense Suiker al, maar het zou mooi zijn als we daar nog iets extra aan kunnen toevoegen."

Ook Leuven heeft interesse

Maar ook de Leuvense N-VA Leuven aast op Mini-Europa: "Het is dan ook een echte trekpleister voor toeristen en Leuven zou een uitstekende, alternatieve locatie kunnen zijn", zegt N-VA-gemeenteraadslid Debby Appermans: “Leuven heeft heel wat troeven om Mini-Europa een nieuwe thuis te geven. Onze stad ligt centraal, heeft een uitstekende bereikbaarheid via het openbaar vervoer en heeft daarnaast nog heel wat te bieden aan toeristen. Mini-Europa zou een extra troef zijn om meer bezoekers naar Leuven te halen.”

Mini-Europa op de Heizel blijft nog tot en met 31 december 2020 open.

Meest gelezen