Meurisse is terug van weggeweest: "Pure nostalgie uit Antwerpen"

Het merk "Meurisse" maakt opnieuw een intrede in de chocoladewereld, want de achterkleinzonen van patissier Adolphe Meurisse starten een nieuwe chocoladelijn. In 1845 richtte Meurisse de eerste chocoladefabriek van België op in Antwerpen. De broers Van Vyve zullen vasthouden aan zijn klassieke recept, maar lanceren daarnaast enkele nieuwe smaken. 

Een Antwerpse klassieker is terug van weggeweest, want na 50 jaar maakt Meurisse-chocolade zijn herintrede. De achterkleinzonen van patissier Adolphe Meurisse starten met een nieuwe chocoladelijn. Hun over-over-overgrootvader richtte in 1845 de eerste chocoladefabriek in België op. Dat deed hij op het Damplein in Antwerpen, waarmee hij chocolade zowel in de stad als in het land op de kaart zette. 

Nostalgie

In de jaren '70 is het Meurisse-merk uiteindelijk verkocht en vertrokken uit Antwerpen. "Maar tijdens de industriële revolutie is die chocolade hier bij de haven heel belangrijk geweest", vertelt Tanguy Ottomer, Antwerpse stadsgids en schrijver, in "Start Je Dag" bij Radio 2 Antwerpen. "Daarnaast is Meurisse ook pure nostalgie. Iedereen zal de reclamespotjes van vroeger nog wel kennen." De man met de koksmuts, spreuken zoals "Met liefde gemaakt, dat smaakt", staan bij liefhebbers nog vers in het geheugen gegrift.

Iedereen zal de reclamespotjes van Meurisse nog wel kennen. Het is pure nostalgie.

Tanguy Ottomer, Antwerpse stadsgids

Nieuwe smaken

De broers Henry en Clement Van Vyve vonden hun inspiratie in dat verleden en willen Meurisse chocolade weer lanceren met een eigen karakter. Ze houden daarbij vast aan het klassieke recept, maar op basis daarvan lanceren ze 8 nieuwe smaken. Denk daarbij aan een chocoladereep met een vleugje peper of zout, caramel, een appelsienzeste of zelfs quinoasmaak. Met die vernieuwingen wil Meurisse het opnieuw schoppen tot een wereldmerk.

Momenteel zijn de repen enkel online te verkrijgen. Eind dit jaar zal de chocolade van Meurisse ook beschikbaar zijn in een aantal winkels. 

Meest gelezen