Nieuw parkeerverbod in Drongengoedbos: “We moeten onze beuken beschermen”

Wie het Drongengoedbos in Aalter wil bezoeken, kan vanaf nu niet meer parkeren in de dreef die naar de Drongengoedhoeve leidt. Er staan vaak auto’s geparkeerd van mensen die daar hun wandeling starten of die de hoeve willen bezoeken, maar dat kan nu niet meer. Agentschap Natuur en Bos voert het verbod in om de beuken in de dreef te beschermen. 

“We zullen het parkeren verhinderen door het plaatsen van paaltjes en een draad”, legt Klaar Meulebrouck van Agentschap Natuur en Bos uit. De werken zullen aan het einde van deze week afgerond zijn. “Het parkeren was eigenlijk nooit toegelaten in de dreef, maar het werd wel gedoogd. Dat zal nu ook niet meer kunnen. Er komt een écht parkeerverbod.”

Beter voor de bomen

“Langs de dreef staan er allerlei beuken”, gaat Meulebrouck verder. “Die lijden zeer sterk onder de bodemverdichting door het verkeer. Een beuk heeft een oppervlakkige wortel en als je daar te veel verstoring veroorzaakt, creëert dat stress. Om ervoor te zorgen dat de bomen niet zouden aftakelen, voeren we het parkeerverbod in.”

Slecht ter been

“We begrijpen dat sommige mensen het vervelend vinden dat parkeren niet meer toegelaten is”, zegt Meulebrouck nog. “De dreef werd dan ook lang gebruikt door bezoekers van het bos of de hoeve. Ik kan hen vertellen dat er op 900 meter van de hoeve een parking ligt met een goed wandelpad zodat mensen toch nog tot aan de Drongengoedhoeve kunnen raken. Voor mensen die echt slecht ter been zijn, zijn er aan de hoeve zelf ook 15 parkeerplaatsen die gebruikt kunnen worden.”

kasto80

Meest gelezen