Nieuwe kunstschaatsclub in Kortrijk: “Zo moeten ze niet meer tussen gewone schaatsers trainen”

In Kortrijk is een nieuwe club voor kunstschaatsers opgericht: Figures Skating Club Spurs. Kunstschaatsers in het zuiden van West-Vlaanderen konden niet anders dan trainen tussen het publiek of moesten naar Brugge of Liedekerke om te trainen.

Sinds de sluiting van de ijspiste Finlandia in 2019 in Gullegem, moesten kunstschaatsers oefenen tussen het publiek. Of ze gingen naar Brugge en Liedekerke. “Dat is niet eenvoudig voor de schaatsers en hun ouders”, zegt bezieler van de nieuwe club Karel Devos. “Nu kunnen er ’s avonds ook trainingen georganiseerd worden.”

Karel Devos is de oprichter van de nieuwe club. Opmerkelijk, hij kan zelf niet schaatsen. "5 jaar geleden wist ik er zelfs niets van, maar mijn dochter doet aan kunstschaatsen", zegt hij.

Iedereen welkom

De club hoopt op een dertigtal leden. “Nu zondagochtend is er een open training. Iedereen is welkom om eens te komen kijken en luisteren. Meisjes, jongens, maar zeker ook volwassenen. Makkelijk is het niet, maar alles is aan te leren”, lacht hij.

De piste in Kortrijk is een tijdelijk project voor 3 tot 4 jaar. “Wij hopen op de steun van de stad Kortrijk zodat er dan een definitieve piste komt in de stad”, zegt Devos. “We hebben ons ook Spurs genoemd, veel clubs in Kortrijk heten zo.”

Meest gelezen