Jumpsky

Trampolinepark van 4.400 vierkante meter groot op komst in Aalst

Eind oktober kan je in Aalst springen in een indoor trampoline -en inflattablepark van 4.400 vierkante meter groot. Het park wordt geïnstalleerd in de vroegere nylonkousenfabriek du Parc in Aalst. Er zal een 'big bounce' staan, gigantische luchtzakken en bewegende obstakels.

Het park wordt geïnstalleerd in de oude nylonkousenfabriek du Parc in Aalst, en dat is niet zomaar: "We waren op zoek naar een hal met een heel grote oppervlakte", vertelt manager Koen Vanderheyden van JumpSky. "Niet alleen de omvang is belangrijk maar we hebben ook een hoogte van 8 meter nodig voor onze trampolines. Deze oude fabriek is een ideale locatie."

Coronaveilig springen

"Uit ervaring op onze andere locaties weten we dat de mensen op de trampolines altijd ver genoeg van elkaar staan. Iedereen is ook verplicht om de handen voor en na het springen te ontsmetten. In onze cafetaria staan de tafels ook ver genoeg uit elkaar." Het is de bedoeling dat zo'n 300 mensen binnen kunnen, maar in coronatijden is dat wel iets anders: "We openen eind oktober dus we gaan nog niet de volledige capaciteit kunnen benutten. Hoeveel precies moeten we nog bepalen." 

Het is niet realistisch om constant de trampolines te ontsmetten. Daarom is het verplicht om de handen te ontsmetten
Manager Koen Vanderheyden van JumpSky

Veel springen betekent veel lachen en zweten, maar toch is het niet mogelijk om de trampolines en andere springtoestellen constant te reinigen: "Dat is gewoon niet realistisch. Regelmatig wordt dat wel gedaan, maar ieder uur kan echt niet. Het is ook nog altijd niet verplicht in binnenspeeltuinen. Maar daarom vinden we het wel heel belangrijk dat de handen voor en na het binnenkomen goed ontsmet worden", vertelt Vanderheyden. 

(lees verder onder de foto)

Vaste en losse medewerkers

"We zijn volop bezig met de sollicitaties. We gaan 4 vaste medewerkers in dienst nemen. Op de drukke momenten zoals de weekends en de vakanties gaan de medewerkers versterking krijgen van flexijobbers en jobstudenten. Er zal ook altijd iemand aanwezig zijn om de veiligheid in het oog te houden."

Het park is 4.400 vierkante meter groot en een van de grootste in Europa. Er zullen 60 trampolines staan die allemaal een eigen functie hebben. Het is het derde park dat JumpSky opent na Gent en Lochristi. Voor drank en voeding zal er gewerkt worden met een aantal lokale handelaars uit Aalst en omgeving. Het is de bedoeling dat het park eind oktober opengaat.

kasto80

Meest gelezen