Tyrannosaurus rex van 7 meter siert tuin in Pulle: "Vanuit het bedevaartsoord naast ons huis zie je hem staan"

Sinds kort heeft Pulle (Zandhoven) een nieuwe inwoner: een dinosaurus van 7 meter hoog en 14 meter lang. Het beeld werd door Robin Geentjens in de tuin van zijn ouders geplaatst. “Mijn vader was meteen verkocht. Bij mijn moeder ging dat minder snel, maar ze is al bijgedraaid”, lacht Geentjens.

Als je in de buurt van het Fatimapark in Pulle passeert, moet je niet schrikken als je plots een tyrannosaurus rex zien staan. Robin Geentjens plaatste het standbeeld van 7 meter hoog en 14 meter lang in de tuin. “Een vriend van mij is keukenbouwer. De dinosaurus zou normaal voor een nieuwe werkplaats komen te staan die hij ging bouwen. Die werkplaats is er niet gekomen en voor zijn oude werkplaats mocht die niet staan omdat hij de autobestuurders die voorbijrijden te veel zou afleiden”, lacht Robin Geentjes.

Jurassic Park

Robin plaatse het dier dan maar in de tuin van zijn ouders. “Daar is plaats genoeg. Mijn vader was meteen verkocht. Bij mijn moeder heeft het wat langer geduurd.”

De tuin van Geentjens’ ouders grenst aan het Fatimapark, een bekend bedevaartsoord. “Vanuit dat park kan je de dinosaurus zien staan. Als ik in de tuin sta, zie ik altijd mensen foto’s nemen. Ik hoor dat het park in de volksmond nu al lachend "Jurassic Park" (zoals de gelijknamige film van Steven Spielberg, nvdr.) wordt genoemd. Dat is tof. Van mij mag hij zeker blijven.”

Meest gelezen