Verkoop Limburgse meloenen geslaagd: 18.000 stuks verkocht 

Een aardbeienteler uit Hoeselt heeft deze zomer voor het eerst meloenen op grote schaal gekweekt in tunnels. De oogst viel mee, er werden 18.000 meloenen verkocht via Veiling Belorta. 

De Limburgse cavaillons waren nu vanaf half augustus te koop in enkele supermarkten van Carrefour.  Veiling Belorta vindt het experiment geslaagd en dus komt er een vervolg volgend jaar. "In totaal zijn er toch 18.000 meloenen verkocht", vertelt Kris Jans van Veiling Belorta. "Maar de teler gaat volgend jaar proberen om de planten al eerder in potjes op te kweken, daardoor kan hij ze voortrekken en kunnen we waarschijnlijk half juli al meloenen oogsten. Zo kunnen we het verkoopseizoen wat rekken." 

Composthoop

De meest ideale meloen is er een tussen de 400 ten 1.800 gram. "Nu zijn veel kleinere meloenen op de composthoop beland", geeft Jans toe. De veiling wil die voedselverspilling volgend jaar voorkomen. "Voor de kleine en ook de gebarsten exemplaren willen we een andere afzetmarkt zoeken, misschien moeten we samenwerken met een producent van gedroogde ham", grapt Jans. 

Meest gelezen