Wordt uw volgende auto een Chinese? Kempense importeur lanceert nieuwe merken in België

Wordt uw nieuwe auto een BAIC of DFSK? Onbekende merken, maar niet voor lang hoopt auto-importeur Ignace Laenen uit Geel. "Tegen eind oktober zullen tien dealers over het hele land deze Chinese merken verkopen. De Chinezen leveren tegenwoordig goede kwaliteit tegen een scherpe prijs", zegt hij op Radio 2 Antwerpen.

"Made in China" was lange tijd synoniem voor goedkope afkooksels van een beter origineel. "Dat cliché wil ik graag weerleggen als het over auto's gaat. Onze Chinese merken BAIC (zeg bike) en DFSK hebben een lange geschiedenis", zegt Ignace Laenen van OneAutomotive op Radio 2 Antwerpen. "Beide fabrikanten bouwen al jaren Europese en Japanse auto's voor de Chinese markt. BAIC produceert bijvoorbeeld elke Hyundai en Mercedes die in China rondrijdt. Intussen maken ze onder hun eigen naam auto's met een chassis van Mercedes, een Japanse motor en een mooi aantrekkelijk koetswerk."

Jobs die verdwijnen? Ook BMW bouwt zijn elektrische auto volledig in China

Ignace Laenen, auto-importeur

CNG en elektrisch

Laenen hoopt de Belg te verleiden met een aantrekkelijk prijskaartje. "Onze prijzen zitten tussen de 20.000 en 29.000 euro voor een SUV. Onze modellen zitten qua luxe toch niet in de onderste regionen van de automarkt dus je krijgt echt waar voor je geld. We trekken bovendien de ecologische kaart want de auto's die wij verdelen rijden enkel op CNG of volledig elektrisch." Eind oktober gaat Laenen van start met tien autodealers over het hele land.

Weg Europese jobs?

Een Chinese auto klinkt aanlokkelijk maar levert niet meteen jobs op in de Europese auto-industrie. "Ik denk eerlijk gezegd dat dit de huidige internationale economische realiteit is. Kijk naar het nieuwe volledige elektrische model dat BMW lanceert. Die auto wordt voor honderd procent in China gebouwd", aldus Laenen. 

Meest gelezen