ZOL beperkt patiënten in test drive-in: "Enkel patiënten uit Genk, As, Zutendaal en Oudsbergen toegelaten"

Het ziekenhuis Oost-Limburg in Genk beperkt het gebied van waaruit patiënten mogen komen, om een coronatest te laten afnemen. Enkel mensen uit Genk, As, Zutendaal en Oudsbergen kunnen in de test drive-in van het ziekenhuis terecht.

"We merkten dat ook mensen uit andere gemeenten en provincies kwamen, en zelfs ook uit Nederland", zegt Jurgen Ritzen van het ZOL. "Omdat we verwachten dat we snel onze limiet gaan bereiken, hebben we beslist om vanaf 5 oktober enkel inwoners van Genk, As, Zutendaal en Oudsbergen naar hier te laten doorverwijzen door de huisarts." 

Het winterseizoen komt er aan en het zal dan ook drukker worden in het ziekenhuis. "We willen ons voorbereiden op de herfst die nog moet doorbreken en het griepseizoen dat er dan aan komt", gaat Ritzen verder. "We moeten een beetje overschot hebben en dus vinden we het belangrijk om eerst onze eerstelijnszone goed te helpen, ook omdat de andere eerstelijnszones in onze provincie testcentra hebben waar de andere mensen terecht kunnen."

Van 250 naar 380 coronatesten per dag

De testcapaciteit wordt vanaf maandag 5 oktober ook verhoogd. Op dit moment worden er 250 coronatesten per dag afgenomen en dat wordt uitgebreid tot 380 per dag. "We starten 's ochtends vroeger en stoppen ook later, en we testen ook op zaterdag. Die extra capaciteit is nodig omdat de vraag naar testen gaat toenemen en ons personeel moet ook kunnen volgen natuurlijk", besluit Ritzen.

Meest gelezen