Radio 2

Beersel weigert vergunning voor feestzaal in Huizingen, "leefbaarheid van de wijk komt in het gedrang"

De gemeente Beersel weigert een omgevingsvergunning voor de bouw van een feestzaal in de deelgemeente Huizingen. Volgens de gemeente zal de komst van een feestzaal de druk op de wijk verhogen en de buurt onleefbaar maken. Buurtbewoners hadden al geprotesteerd tegen de bouw van de feestzaal. 

Een ondernemer uit Affligem wilde de feestzaal bouwen op een terrein rechtover het provinciedomein van Huizingen. De zaal zou dienen voor bedrijfsfeesten, maar ook voor Turkse en Marokkaanse huwelijksfeesten. Buurtbewoners protesteerden tegen de plannen. Ze startten met een petitie. Tegen de komst van de feestzaal werden ook heel wat bezwaarschriften ingediend. 

Leefbaarheid

Volgens burgemeester Hugo Vandaele van Beersel komt de leefbaarheid van de wijk in het gedrang. "Dit gebied dat ingesloten is door woningen, ligt aan een provinciedomein, een snelweg en een gewestweg en het ondervindt momenteel al voldoende druk", legt Vandaele uit. "Als daar nog een feestzaal bijkomt dan wordt de wijk onleefbaar." De bouwheer kan nog tegen de beslissing in beroep gaan. Zo niet, zijn de bouwplannen definitief van de baan.

 

 

Meest gelezen