Radio 2

Ledlamp doet VTI Veurne branden, alles onder controle nu

Dinsdagavond brak brand uit in de school voor Wetenschap en Techniek langs de Ieperse Steenweg in Veurne. In de school, die in de streek bekend is als het VTI, ontstond de brand in een praktijkgebouw van de afdeling garage.

Eerst werd gedacht dat een brandende wagen de oorzaak was van de grote rookontwikkeling, maar na een controle van de omgeving bleek een oplaadbare ledlamp de oorzaak te zijn van het ontstaan van de brand. Door de hitte sprong een ruit stuk en is een muur zwart geblakerd. Er ontstond een rookontwikkeling waardoor de brandweer moest ventileren.

Er was niemand in het atelier aanwezig toen de brand ontstond. In het lokaal daarnaast was er een fitnessessie bezig en de aanwezigen verwittigden de brandweer. Die was zeer snel ter plaatse en kon beletten dat de brand verder uitbreidde naar enkele wagens. 

Meest gelezen