Radio 2

Brugge registreert recordaantal leegstaande gebouwen

Er hebben in Brugge nog nooit zoveel huizen leeg gestaan als nu: bijna 200, dat is een record. Twee jaar geleden stonden er nog maar 120 woningen in het leegstandregister. Burgemeester Dirk De fauw (CD&V) zegt dat het cijfer zo hoog ligt omdat de stad nu meer en strenger controleert.

Burgemeester Dirk De fauw: "Eigenlijk moeten er in 2018 waarschijnlijk ongeveer even veel of minstens even veel woningen leeggestaan hebben als op vandaag. Maar wij hebben dus gevraagd aan ons personeel om daar volledig op in te zetten. Wij vinden dat leegstand verloedering teweegbrengt. Het heeft een negatieve impact op de leefbaarheid. Het stadsbestuur wil de eigenaars ertoe aanzetten om hun woning en/of gebouw opnieuw in gebruik te nemen of te verhuren."

 

Meest gelezen