Radio 2

Burgemeester van Avelgem herstelt van corona

Lut Deseyn (gbA-Gemeentebelangen), de burgemeester van Avelgem, herstelt van corona. Ze is al drie weken ziek thuis. Vanaf volgende week is ze weer op het gemeentehuis, maar ze start voorzichtig op. Haar weerstand is nog te laag. 

Deseyn voelt zich al een pak beter dan een paar weken geleden, maar ze is nog lang niet terug de oude. “Het lukt wel. Het is al slechter geweest, ik begin ervan te bekomen.”

De burgemeester weet hoe ze besmet is geraakt. “Ik ben in een weekend naar het containerpark geweest om voor een inwoner signaalborden op te halen. Ik ben nog geen half uur bij die inwoner geweest, maar ik heb het daar wel opgelopen.”

Ze is het te weten gekomen door de contactopspoorder die haar belde. “Ik had dat weekend mijn familie wel gezien, maar daarnaast niemand. Behalve die ene persoon dan. Ik had er eerst zelfs niet aan gedacht.”

Op de spoed

In het begin, drie weken geleden, had Deseyn geen symptomen. “Ik was wel al een tijdje moe, maar ik dacht dat ik dringend verlof nodig had. Ik voelde mij wat grieperig, toen wist ik al dat ik besmet was. Daarna werd ik zieker en zieker. Ik heb toen op aanraden van mijn huisdokter een saturatiemeter gekocht, die meet het zuurstof in je bloed. Die waarden waren veel te laag. Op de spoed hebben ze er mij bovenop geholpen. Ik had vooral een enorme druk op mijn borstkas, alsof er iemand op je zit. En een hevige pijn in mijn onderrug, alsof er naalden werden ingestoken. Ik kon niet goed ademhalen, ik was echt bevangen.” 

Langzaam opbouwen

De burgemeester denkt dat ze vanaf volgende week weer op het gemeentehuis van Avelgem aanwezig zal zijn. “Maar het zal stap per stap zijn, ik voel dat ik voltijds werken nog niet aan kan.”

Denk vooral niet dat het je niet kan overkomen
Burgemeester van Avelgem Lut Deseyn

Er is veel coronamoeheid bij de mensen. “De maatregelen volgen is heel lastig, ik heb daar veel begrip voor. Maar aan de andere kant is het echt wel belangrijk dat we ze consequent blijven opvolgen. We moeten echt alert zijn. Denk vooral niet dat het je niet kan overkomen. Ook erg belangrijk is voldoende slaap, zodat je weerstand goed is.”

Meest gelezen