Getty Images

Cyberaanval treft AP Hogeschool: alle campussen hele dag gesloten

DE AP Hogeschool is het slachtoffer geworden van een cyberaanval. Wat precies het doel was en wie erachter zat, is nog niet bekend. "Door een snelle reactie van het IT-team van de hogeschool bleef de schade beperkt", aldus AP. Alle campussen van de hogeschool blijven vandaag gesloten zodat alles hersteld kan worden. Studenten kunnen online de lessen volgen.

De cyberaanval vond plaats op woensdag, kort na middernacht. Bij zo’n cyberaanval vallen hackers computers, servers en websites aan met als doel persoonlijke of kwetsbare informatie te verkrijgen. “We weten nog niet waarom juist ons netwerk werd aangevallen”, zegt Erwin Samson van AP Hogeschool. “Dat wordt momenteel verder onderzocht.”

Schade beperkt

De schade lijkt volgens AP mee te vallen. “Op het moment van de aanval waren er enkele mensen van ons IT-team nog actief. Zij konden het volledige netwerk afsluiten om verdere schade te voorkomen.

Om alles te kunnen herstellen, besloot de hogeschool om tijdelijk de deuren te sluiten. “We willen voorkomen dat studenten of personeelsleden systemen opstarten waardoor de schade nog groter kan worden”, zegt Samson. De studenten kunnen voorlopig de lessen online volgen. “We hopen dat de schade snel hersteld is en dat we de studenten donderdag weer kunnen verwelkomen.”

De AP Hogeschool heeft campussen in Antwerpen, Mechelen, Turnhout en Lier.

Meest gelezen