Diamantopleidingen in Antwerpen krijgen opfrissing: ook leren sorteren en beoordelen van diamanten

De diamantopleidingen aan het Stedelijk Lyceum in Antwerpen krijgen een opfrissing om meer aan de vragen van de markt te voldoen. De diamantindustrie is voortdurend in beweging en Antwerpen wil als diamantstad niet achterlopen. De opleidingen zijn uniek in Europa.

"We zijn bij de bedrijven in de sector gaan horen wat de nieuwe noden zijn", zegt Sandy Ceulemans van de stad Antwerpen. "We hebben die vraag ook gesteld aan het Fonds voor de diamantnijverheid en aan het Syndikaat der Belgische Diamantnijverheid. Zo zijn we tot een aanpassing van ons leerprogramma gekomen."

Zo zal bijvoorbeeld naast het slijpen en bewerken van diamanten ook het sorteren en beoordelen in de opleiding worden opgenomen. Er zullen ook basiscursussen diamantbewerking aangeboden worden die vooral gericht zijn op werkzoekenden zonder diploma. Deze opleidingen zijn uniek in Europa.

Meest gelezen