Geen kerstmarkt in Zoutleeuw dit jaar: "We willen het risico niet nemen"

In Zoutleeuw heeft het stadsbestuur beslist dat er dit jaar geen kerstmarkt komt. De burgemeester wil het risico niet nemen. Vanwege de kleine straatjes in Zoutleeuw kan er moeilijk een coronaveilige kerstmarkt georganiseerd worden. 

Sommige steden en gemeenten willen eerst zien hoe het coronavirus evolueert vooraleer ze een beslissing nemen rond de kerstmarkt, maar Zoutleeuw wacht daar niet op. Het stadsbestuur heeft de knoop al doorgehakt, er komt dit jaar geen kerstmarkt. "Omwille van de huidige coronasituatie leek het ons verstandig om een jaar te passen", vertelt burgemeester Boudewijn Herbots. "En dan kunnen we volgend jaar opnieuw knallen met een mooie kerstmarkt."

Geen kerstmarkt, wel kerstsfeer

Ondertussen hebben andere steden beslist om de kerstmarkt coronaproof te laten doorgaan, zoals Tienen, Leuven en Brussel. Maar dat is voor Zoutleeuw geen optie, zegt de burgemeester: "Wij kunnen moeilijk een coronaveilige kerstmarkt organiseren. De straatjes zijn heel smal, het is moeilijk om afstand te houden. Bovendien was er ook weinig enthousiasme bij de standhouders en handelaars om het te laten doorgaan. Maar we zullen wel zorgen voor een leuke kerstsfeer in Zoutleeuw."

Meest gelezen