Herfstshoppen in Leuven wordt een coronaveilige beleving

Deze herfst zet de stad Leuven in op beleving tijdens het winkelen. Samen met de handelaarsvereniging Liefst Leuven creëerde de stad een uitgebreid najaarsprogramma, ‘Beleef het in Leuven’. Ieder weekend zijn er coronaveilige activiteiten die het winkelen nog aangenamer maken.

"We organiseren in Leuven een najaar vol beleving die coronaproof is", vertelt schepen van handel Johan Geleyns (CD&V). "We willen de klanten het gevoel geven dat ze hier veilig kunnen komen shoppen. We organiseren kleinere weekendactiviteiten verspreid over het hele najaar, te beginnen met het Weekend van de Klant op 3 en 4 oktober. Er is een fietsparcours voor kinderen, een zoektocht voor gezinnen. En in een aantal leegstaande panden gaan we de etalages vullen met een droomtafereel. Dat wordt de moeite om te komen kijken!"

Rondtrekkende animatie

En ook de komende weekends staat er nog vanalles op het programma in de Leuvense winkelstraten, zegt Johan Geleyns: "Er is de nocturne Leuven by Night. Met 'Smakelijke Zaken' ontdek je het culinaire in de stad. We pakken ook uit met Leuvense ambachten. Er zijn wandelingen en fietstochten, en er zal ook rondtrekkende animatie zijn."

De Sint

Op 14 november komt de Sint naar Leuven. "We moeten wel nog bekijken hoe we dat op een veilige manier gaan doen. De kinderen zullen de Sint te zien krijgen, maar hoe dat zal gebeuren, is nog een verrassing."

Het hele programma staat op: Beleefhetinleuven.be 

Meest gelezen