©Edwin Janssen - All Rights Reserved

Koningspaar trekt door Oost-Vlaanderen en bezoekt 2 bedrijven en het kasteel van Laarne

Onze koning en koningin bezoeken vandaag 3 gemeenten in onze provincie: Wetteren, Laarne en Sint-Lievens-Houtem. Ze krijgen er een rondleiding in verschillende bedrijven zoals zuivelbedrijf Inex en productiehuis Fisheye in Wetteren. Ze gaan ook op bezoek in het kasteel van Laarne.

Wetteren, Laarne en Sint-Lievens-Houtem krijgen vandaag hoog bezoek: de koning en koningin komen langs. Hun eerste halte is het zuivelbedrijf Inex, daarna bezoeken ze Fisheye in Wetteren - dat is een bedrijf waar decors gemaakt worden voor muziekfestivals zoals Werchter en Tomorrowland - en ten slotte houden ze halt in het kasteel van Laarne.  

Nieuwe melkverpakking

Zuivelbedrijf Inex heeft een primeur in petto voor het koningspaar: “We gaan hen de allernieuwste melkverpakking laten zien, want die rolt vandaag voor de eerste keer van de band”, vertelt Steven Dierickx van het bedrijf. “De nieuwe verpakking is veel beter voor het milieu. We gebruiken 20 procent minder plastic en er is ook geen aluminiumaftreklipje meer.” Toch zal de bus nog goed afgesloten kunnen worden. “Zelfs beter dan ervoor”, klinkt het. De consumenten zullen de bus melk nu gemakkelijker horizontaal in de koelkast kunnen leggen.”

Vanaf volgende week ligt de nieuwe melkverpakking in de winkel.

Enthousiast ontvangst

Ook Fisheye in Wetteren kijkt ernaar uit om het koningspaar te ontvangen. “We gaan dat uiteraard coronaproof doen”, vertelt Kris Goubert. “We kijken er heel erg naar uit. Het is fijn dat ze ons een hart onder de riem steken. We gaan dan ook erg enthousiast onze manier van werken uit de doeken doen.” Fisheye wil de koning en koningin voornamelijk laten zien hoe je van een concept tot een eindproduct komt. “Ik denk dat dat onze grootste sterkte is: iets maken van het begin tot het einde.”

“Nu we een regering hebben bestaat de kans wel dat de koning misschien toch niet komt”, vreest Goubert. “Maar ik ga ervanuit dat wij belangrijker zijn dan de regering”, lacht hij. “Wie weet komt de koningin wel alleen als de koning andere verplichtingen heeft. We zullen zien!”

kasto80

Meest gelezen