Radio 2

Regio Schelde-Leie hangt vol spreuken om aandacht te vestigen op geestelijke gezondheid: “Ik hou ontsmettend veel van jou”

Op verschillende plaatsen in de regio Schelde-Leie zijn er de komende 10 dagen affiches en spandoeken te zien met spreuken die de aandacht vestigen op onze geestelijke gezondheid. Iedereen wordt gevraagd om positieve boodschappen op te hangen in etalages, op spiegels, op ramen en plexischermen. Nazareth, Deinze, Sint-Martens-Latem, Zulte en De Pinte nemen deel aan de actie.

Wie de komende dagen aan de rotonde de Vierschaar op de Kortrijkse Steenweg in Sint-Martens-Latem passeert, zal verrast worden door enkele positieve boodschappen. “Luisteren kan zoveel zeggen”, is een voorbeeld van een spreuk die er te lezen is. “De Vierschaar wordt ongetwijfeld de meest positieve rotonde van Vlaanderen”, klinkt het. 

De positieve boodschappen kaderen in een actie tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid. “We willen tijdens de 10 dagen vooral inzetten op de veerkracht van de mensen”, vertelt Pieter Metsu van Logo Gezond Plus. 

Overal spreuken

“We vragen aan de lokale besturen, de handelaars en inwoners om verschillende spreuken op te hangen in het straatbeeld”, gaat Pieter Metsu verder. “De spreuken mogen overal te zien zijn: in etalages, op ramen of op de spiegels van openbare toiletten.” De actie focust dit keer in het bijzonder op de veerkracht van de zorgverleners tijdens deze coronacrisis. “We willen hen aanmoedigen en extra energie geven.”

Zorgverleners hebben al veel kracht getoond, maar er staat hen nog een uitdagende periode te wachten

“De veerkracht van de zorgverleners staat onder druk”, legt Metsu uit. “Ze hebben de afgelopen periode al veel kracht getoond, maar er staat hen nog een uitdagende periode te wachten. Het zal hen goed doen dat de omgeving hen een hart onder de riem steekt.” En dat kan door positieve boodschappen te verspreiden. “Luisteren kan zoveel zeggen”, “Stilte helpt om door te gaan” en “Ik hou ontsmettend veel van jou” zijn een paar voorbeelden. “Maar elke boodschap is welkom. Als ze maar warm en positief is.”

kasto80

Meest gelezen