Riemst krijgt vrijdag een spectaculaire tijdrit van de BinckBank Tour

De renners in de BinckBank Tour zullen nu vrijdag een tijdrit betwisten in Riemst. Die komt in de plaats van de rit in lijn die dan normaal in Riemst zou vertrekken en vervangt ook de tijdrit die vandaag in Vlissingen is afgelast. Door de nieuwe coronamaatregelen kan er niet meer gekoerst worden in Nederland. Ook de Amstel Gold Race is om die reden afgelast.

Toen gisteren bekend werd dat de tijdrit van vandaag in Vlissingen niet kon doorgaan, ging organisator Golazo op zoek naar een alternatief. Voor vandaag kon dat niet meer gevonden worden, zodat de renners een onverwachte rustdag kregen. Ook de rest van de rittenkoers moest hertekend worden omdat de karavaan niet meer de Nederlandse grens over kon. 

Daarop is de gemeente Riemst onderhandelingen gestart met Goloza, waarmee het trouwens al negen jaar samenwerkt. Normaal zou vrijdag aan de brug van Vroenhoven de voorlaatste rit gestart zijn met aankomst in Sittard-Geleen. Maar er is nu een alternatief gevonden: een tijdrit van 8,14 km volledig op Riemster grondgebied.

Slingeren en klimmen

De start wordt gegeven aan de brug van Kanne, dan krijgen de renners een spektakulaire beklimming van de Slingerberg - 600 meter aan gemiddeld 6 % met 9 bochten - daarna is er een keerpunt aan de brug van Vroenhoven, met nadien de afdaling van de Muizenberg opnieuw naar Kanne. 

Mark Vos, burgemeester van Riemst: “We zijn heel blij om de BinckBank Tour hiermee uit de nood te kunnen helpen. We werken al negen jaar goed samen, dan moet zo’n extra inspanning kunnen. Logistiek is het een huzarenstukje, maar het maakt het alleen maar mooier als dat dan lukt.  Wij kunnen met deze tijdrit onze gemeente nog mooier en beter presenteren dan met de oorspronkelijke start het geval was geweest.” 

Geen Amstel Gold Race

Nog vandaag maakten de organisatoren van de Amstel Gold Race in Nederlands-Limburg bekend dat ook hun wedstrijd niet kan doorgaan door de strengere controlemaatregelen.  De enige Nederlandse wielerklassieker zou op 8 oktober voor het eerst op het Vrijthof in Maastricht gestart zijn, terwijl de aankomst in Valkenburg lag. 

Meest gelezen