Sint komt op 14 november naar België, maar kinderen zullen hem niet kunnen verwelkomen

Ook dit jaar komt de Sint naar België, maar de kinderen zullen hem niet zelf kunnen verwelkomen. Door de coronamaatregelen mogen er immers geen massa-evenementen plaatsvinden. Ketnet en Eén zullen de intrede van de Sint wel uitzenden op televisie, zodat de kinderen van thuis kunnen volgen. 

Op 14 november komt de Sint naar België. Kinderen zullen hem niet zelf kunnen staan opwachten, maar zullen de intrede wel kunnen volgen op Ketnet en Eén. "Hoe de uitzending er exact gaat uitzien maken we later bekend", zegt VRT-woordvoerder Hans Van Goethem. "Ketnetters zullen dus van op de eerste rij kunnen zien hoe Sinterklaas in ons land aankomt."

De intocht van Sinterklaas is elk jaar een groot evenement. Duizenden kinderen zakken dan af naar Antwerpen om de goed heiligman in levende lijve te zien. De Sint brengt elk jaar een heel gevolg mee, zoals tal van pieten, de kapiteins van de stoomboot en de nichtjes Conchita en Palomita. Of zij er dit jaar zullen bij zijn, weten we nog niet. 

Foto van de intrede van de Sint in Antwerpen enkele jaren geleden.
Foto van de intrede van de Sint in Antwerpen enkele jaren geleden.

Meest gelezen