Pixabay

Straat in Gent afgesloten nadat man bokaal met octopussen op sterk water laat vallen

Gisterenvoormiddag is de Raas van Gaverestraat in Ekkergem, bij Gent, een tijdje afgesloten omdat een man een bokaal met octopussen op sterk water had laten vallen. Bij de val kwam formol vrij, en dat is een giftige stof. De man werd kort naar het ziekenhuis gebracht en de straat werd voor de zekerheid afgesloten. 

Het zal je maar overkomen: een bokaal laten vallen en vervolgens de hele straat afgesloten zien worden. Een man uit Ekkergem maakte dat mee toen hij een pot met octopussen op sterk water liet vallen. Bij de val kwamen er giftige stoffen vrij. De bewoner kon nog wel de brandweer verwittigen en werd naar het ziekenhuis gebracht voor een check-up. 

Giftige damp

“Wij kregen een oproep van iemand die een pot octopussen op sterk water had laten vallen”, vertelt Alisa Coessens van de brandweer. “We zijn meteen naar daar gegaan om te kijken of de giftige dampen zich niet te veel hadden verspreid. De persoon had gelukkig de ramen al opengezet. We hebben de straat even afgesloten omdat we zo ons werk op een veilige manier konden doen.”

“We hebben het goedje opgekuist door er absorberende korrels over te strooien. De korrels nemen de vloeistof op en dan kan alles gemakkelijker opgeruimd worden. De bewoner gaat alles nu zelf naar het containerpark brengen.”

kasto80

Meest gelezen