Radio 2

Verboden stil te staan in uitgaansstraat in Kortrijk

Vanaf nu is het verboden om stil te staan in de Burgemeester Reynaertstraat, in Kortrijk, "’t stroatje" genoemd. De stad heeft die maatregel genomen om taferelen te vermijden zoals vorige week in de Overpoort in Gent. Ze gaan ook meer controleren en boetes uitdelen.

Vorige week, bij de start van het academiejaar, moest de Gentse politie de Overpoort (de Gentse uitgaansbuurt) afsluiten omdat het er te druk was, mensen dicht in groep bij elkaar stonden en de coronaregels niet respecteerden.

In Kortrijk is de Burgemeester Reynaertstraat ook een straat met veel jeugdcafés, en de stad heeft nu maatregelen genomen om een "Overpoort"-scenario te vermijden. Je mag in een café zitten of op het terras, je mag je ook verplaatsen, maar stilstaan op straat mag dus niet meer.

Jongeren zeggen dat ze toch niet beboet worden
Cafébaas Emmanuel Lesaffre

De cafébazen zijn blij dat de politie ook streng gaat controleren en boetes zal uitschrijven. Dat zegt de uitbater van Café 56 Emmanuel Lesaffre: “Voor ons is dat een goede maatregel, omdat wij ook merken dat mensen na sluitingsuur samentroepen. Dat is zowel voor de veiligheidsdiensten als voor ons vervelend. Omdat wij met alles proberen in orde te zijn. Wij merkten ook dat jongeren zich niet veel van de maatregelen aantrekken, want ze zeggen dat ze toch niet beboet worden. Wij hopen dus dat daar door deze maatregel verandering in komt.”

Meest gelezen