Acteur Jaak Van Assche wordt ereburger in Bonheiden: “Dit raakt me”

Acteur Jaak Van Assche (80) is uitgeroepen tot ereburger van de gemeente Bonheiden. Hij kreeg die titel na een jarenlange carrière op televisie en in het theater. Van Assche was zelf ook actief in de gemeenteraad in Bonheiden. Hij was 18 jaar schepen van Cultuur en Milieu voor de Volksunie.

Acteur Jaak Van Assche is niet meer weg te denken uit de Vlaamse televisie- en theaterwereld. Zo vertolkte hij rollen als die van Fernand Costermans in 'F.C. De Kampioenen' en Jean De Pesser in 'De Collega’s'. Een carrière waar hij naar eigen zeggen heel tevreden mee is. “Ik ben vooral fier omdat ik van mijn ouders eigenlijk geen acteur mocht worden. Dat was ten strengste verboden. Toch heb ik er mijn beroep van kunnen maken en dat maakt me trots.”

18 jaar schepen

Voor die jarenlange carrière kreeg Jaak Van Assche de titel van ereburger in zijn gemeente Bonheiden.  Daar was hij jarenlang actief in de politiek. Zo was hij gedurende 18 jaar schepen van Cultuur en Milieu voor de Volksunie.

Van Assche is blij met de titel van Ereburger. “Als acteur heb ik al wel eens goede kritiek gehad. Ook veel negatieve kritiek en dan vooral in de betere kranten die een beetje neerkijken op bepaalde programma’s waar ik met overtuiging aan meewerk”, lacht Van Assche. “Ik heb dat allemaal leren relativeren, maar dat ik de titel van ereburger krijg, raakt me.”

Meest gelezen