Vita et Pax-college in Schoten telt twee oud-leerlingen in nieuwe federale regering 

Met Annelies Verlinden (CD&V) en Eva De Bleeker (Open VLD) telt het Vita et Pax-college in Schoten maar liefst twee ex-leerlingen in de nieuwe federale regering. Directeur Bart Roels is dan ook heel trots: "Dat kan je wel zeggen, ik was heel blij om het nieuws vanmorgen te horen", vertelt hij op Radio 2 Antwerpen. "We wensen hen ook veel succes."

Annelies Verlinden (rechts op de foto) woont in Schoten en werkt er ook als advocaat. Ze kwam 20 jaar geleden voor het eerst op een CD&V-lijst terecht en zat tussen 2006 en 2012 in de gemeenteraad voor de partij. Nu wordt ze minister van Binnenlandse Zaken. Aan haar gaf directeur Bart Roels als beginnend leraar nog Nederlands. 

"En je hebt haar goed les gegeven, want die eedaflegging ging vlot!", zegt presentator Jelle Cleymans. "Dat zal eerder aan haar temperament liggen, dan aan mijn lessen", lacht Roels. "Ik herinner me niet zoveel details meer, maar wel haar persoonlijkheid. Een bruisende, dynamische persoonlijkheid, heel erg gedreven en ook erg mondig toen al."

Roels wist ook dat ze zich al op jonge leeftijd geëngageerd had in de politiek, maar dat ze nu de sprong maakt naar het federale niveau vindt hij een aangename verrassing.

Ik herinner me niet zoveel details maar wel haar persoonlijkheid: bruisend, dynamisch en heel erg gedreven.

Bart Roels over Annelies Verlinden

In dezelfde periode als Annelies Verlinden, eind jaren 80 en begin jaren 90, zat ook Eva De Bleeker (Open VLD, links op de foto) in het Vita et Pax-college. Zij werd nochtans geboren in Sint-Niklaas en was nu schepen in Hoeilaart. De Bleeker wordt staatssecretatis voor Begroting. 

En die begroting zou bij haar in veilige handen moeten zijn: "Die was zeer goed in rekenen", zegt Roels overtuigd. "Ja, die zat in de eerste lichting Latijn-Wiskunde die we ingericht hebben. We hadden tot dan toe alleen Latijn-Grieks en toen we Latijn met 8 uur wiskunde combineerden, was zij één van de eerste leerlingen die daarvoor koos."

Reünie

De kersverse minister en staatssecretaris mogen ook nog felicitaties verwachten: "Ik hoop dat ik hen eens persoonlijk kan zien. We hadden een reünie gepland, maar met corona ziet het er niet te best uit. Ik wil hen wel eens bellen, maar ik denk dat ze nu niet al te veel tijd hebben."

Voor de school is het alvast mooie reclame: "Het is fijn dat jullie dat zeggen, we doen ons best en ik denk dat we gewoon gaan voortdoen. De feiten bewijzen dat we goed bezig zijn," besluit de directeur trots.

Meest gelezen