Antwerps gouverneur Cathy Berx: “Meer mensen zouden zich moeten inschrijven voor BE-alert”

Eén op de tien huishoudens in de provincie Antwerpen is ingeschreven op BE-alert, het waarschuwingssysteem van de overheid. Dat is veel te weinig, volgens Antwerps gouverneur Cathy Berx. De app wordt op donderdag nog eens getest. Iedereen die ingeschreven is zal een mail of een sms’je krijgen.

BE-Alert is het waarschuwingssysteem van de overheid. Wie zich inschrijft, ontvangt een sms’je of een email als er in je buurt iets gebeurt, zoals een brand bijvoorbeeld. Nog maar één op de tien Antwerpse huishoudens heeft zich hierop ingeschreven.

Via BE-alert weet je bijvoorbeeld als je moet schuilen of als je de ramen en deuren gesloten moet houden

Cathy Berx, gouverneur provincie Antwerpen

Dat cijfer moet omhoog, volgens Antwerps gouverneur, Cathy Berx. “Het belangrijkste van BE-alert is dat iedereen gelijktijdig identiek dezelfde info krijgt over een ramp of een incident, zoals bijvoorbeeld een overstroming of een explosie”, zegt Berx. “Tegelijk wordt ook de juiste beleidsbeslissing medegedeeld. Zo weet je bijvoorbeeld als je moet schuilen of als je de ramen en deuren gesloten moet houden. Het is handig om meteen te weten wat je te wachten staat en wat je best doet.”

 BE-alert wordt op donderdag nog eens getest. Iedereen die zich ingeschreven heeft, krijgt een sms’je.

Meest gelezen