Burgemeester van Herk-de-Stad legt eed af als nieuw Kamerlid voor SP.A

Bert Moyaers, de burgemeester van Herk-de-Stad, heeft vandaag de eed afgelegd als nieuw lid van de Kamer voor SP.A. Hij volgt daar Meryame Kitir op, die minister is geworden. Ook voor Bert Moyaers is het allemaal snel gegaan, want gisteren wist hij nog niet dat hij parlementslid zou worden. 

In de Kamer wordt Meryame Kitir (SP.A) opgevolgd door Bert Moyaers, de burgemeester van Herk-de-Stad. Hij stond bij de federale verkiezingen als eerste opvolger op de Kamerlijst van de Limburgse SP.A. Moyaers was het allereerste Limburgse Kamerlid dat de eed heeft afgelegd in het Europees Parlement. De zitting is naar daar verhuisd om de coronamaatregelen te kunnen volgen. 

Gisterenavond dacht ik nog dat ik deze ochtend voor de klas zou staan

Bert Moyaers, burgemeester van Herk-de-Stad

Gisterennacht werd bekendgemaakt dat Meryame Kitir mocht doorschuiven als minister van Ontwikkelingssamenwerking en Grootstedelijk Beleid. Bert Moyaers was rechtstreekse kandidaat om haar op te volgen. "Normaal zou ik deze ochtend voor de klas gestaan hebben", zegt Moyaers. "Ik heb politiek verlof moeten inzetten op school, want je mag het onderwijs niet combineren met een politiek mandaat."

Meest gelezen