Chili geeft toestemming voor klinische tests met vaccin van Janssen Pharmaceutica

Chili heeft woensdag het licht op groen gezet voor het opstarten van klinische tests met twee mogelijke coronavaccins. Het Belgische bedrijf Janssen Pharmaceutica en het Chinese Sinovac Biotech kunnen de tests opstarten, zo meldt de Chileense minister van Volksgezondheid.

Wanneer de tests worden opgestart, is niet meegedeeld. Het is de bedoeling dat er telkens 3.000 vrijwilligers worden gevonden. Het moet gaan om mannen en vrouwen van 18 tot 59 jaar, zo zegt minister Enrique Paris.

De twee vaccins bevinden zich in fase 3, waarbij testen worden uitgevoerd op duizenden mensen. In Chili zijn al meer dan 450.000 besmettingen met het coronavirus bevestigd. COVID-19 heeft er al het leven gekost aan 12.741 mensen.

Meest gelezen