Dansnamiddag voor Mechelse senioren keert na een half jaar terug : "Heel fijn, alleen jammer dat we niet mogen dansen"

Senioren konden in Mechelen voor het eerst in een half jaar weer de dansnamiddag "Balcazar" bijwonen. Normaal is er elke maand één, maar door corona werden ze de afgelopen maanden afgelast. Tot vandaag dus. De senioren konden opnieuw genieten van een live-optreden, koffie en muziek. Alleen het dansen zelf mag door corona nog niet. Voorlopig houdt de Stad Mechelen het bij een 'aan tafel'-editie. 

Senioren in de stad Mechelen konden vandaag opnieuw het dansevent 'Balcazar' bijwonen in het Cultuurcentrum. Dat is een seniorennamiddag die de stad organiseert in samenwerking met Radio Opsinjoor. De afgelopen periode moest het event afgelast worden door corona, maar voor het eerst in een half jaar kon dat weer doorgaan.

"Aan tafel"-editie

"Het is heel fijn dat we kunnen terugkomen", klinkt het bij de trouwe bezoekers. "Met corona moeten we veel thuiszitten en zo kunnen we er toch nog iets van maken. Alleen zou het nog beter zijn, moesten we weer mogen dansen." 

De koffie, taart en muziek van vroeger blijft. Zo kunnen de senioren uit hun kot komen!

Tina Van Hoye, organisator en ouderenconsulent

Balcazar staat bij de Mechelse senioren bekend als een maandelijkse, gezellige dansnamiddag. Deze keer moest die dans alleen nog uitblijven, want volgens de coronamaatregelen is dat nog niet toegestaan. "Door corona moesten we op zoek naar een alternatief", vertelt organisator en ouderenconsulent Tina Van Hoye. "We zullen deze 'aan tafel-editie' nog enkele maanden blijven organiseren, zolang we afstand van elkaar moeten houden. Maar de koffie, taart en muziek van vroeger blijft. Zo kunnen de senioren toch nog uit hun kot komen."

Ruimte voor groei

Voor deze vernieuwde editie waren 35 senioren ingeschreven die ook allemaal aanwezig waren. "Dat lijkt weinig, zeker als je weet dat Balcazar normaal gezien zo'n 200 mensen trekt", vertelt Van Hoye. "Maar dit is al een heel mooi aantal. Voor de volgende editie hopen we op nog meer publiek, want er is een maximumcapaciteit van 80 mensen in de zaal."

Ook de schepen van senioren, Björn Siffer (Groen), hoopt dat het evenement nog zal groeien. "Ik ben alvast blij dat de senioren terug naar één van hun meest vertrouwde activiteiten kunnen komen", vertelt hij. 

Meest gelezen