De Pinte en Horebeke trots op minister Van Peteghem (CD&V) en De Sutter (Groen)

Vandaag hebben de leden van de nieuwe federale regering de eed afgelegd. Onder hen Vincent Van Peteghem (CD&V), burgemeester van De Pinte, en Petra De Sutter (Groen), gemeenteraadslid in Horebeke. De inwoners van die gemeenten zijn over het algemeen positief over de nieuwe post van hun lokale man en vrouw.

Vincent Van Peteghem (CD&V) wordt aan het einde van deze maand 40 jaar, woont in De Pinte en is er nu bijna 2 jaar burgemeester, net zoals zijn vader Martin Van Peteghem (1998 tot 2012). Vanaf vandaag is hij federaal minister van financiën. De inwoners die wij spraken vinden Van Peteghem perfect voor zijn nieuwe job: 

“Voor mij is dat zeker ok. Ik denk dat die functie voor hem zeker een interessante meerwaarde zal zijn, en dat hij dat goed zal doen", klinkt het. "Ik volg de politiek niet zo, maar Van Peteghem lijkt mij wel iemand die ok is. Misschien komt De Pinte nu ook eens wat meer in de belangstelling hé?” 

“Ik ben ervan overtuigd dat hij dat goed gaat doen", zegt iemand anders. "Hij heeft in onze eigen gemeente al bewezen dat hij heel sterk uit de hoek komt, dat hij vertrouwen uitstraalt en een heel capabele man is. Ik denk dat het ongetwijfeld ook een voordeel is, als je vanuit je gemeente een vertegenwoordiger hebt of een minister in Brussel.”

“De Pinte komt zo meer op de kaart hé", treedt iemand anders bij. "Ik ken hem persoonlijk goed en vind het een uitstekende mens. Hij is zeer verstandig, ruimdenkend en vriendelijk. Het kan niet beter. ’t Is zijn ambitie, hij zal het goed doen, daar ben ik van overtuigd.”

petradesutter.be

Petra De Sutter (Groen) is 57, komt uit Oudenaarde, en is nu inwoner en gemeenteraadslid in Horebeke. Ze was tot nu ook lid van het Europees parlement. Enkele inwoners van Horebeke zijn wel trots:

“Ze is heel eenvoudig in de omgang. Als ik zie wat haar bijdrage in de lokale gemeenteraad is, dan is dat heel goed, bijna perfect", vertelt iemand. "Ze weet hoe de dingen open te trekken en hoe mensen te engageren. Dus heel goed.”

"Ik ben zeer blij dat iemand uit Horebeke het uiteindelijk tot minister schopt", klinkt het ergens anders. "Het is een hele eer voor Horebeke. Ze is als dokter ook een autoriteit op vlak van fertiliteit. Het is een vrouw met een zeer grote kennis. Ik vind het een heel grote eer voor Horebeke.”

 

kasto80

Meest gelezen