Hamont-Achel organiseert gezamenlijke griepvaccinatie

De stad Hamont-Achel gaat samen met 3 plaatselijke dokterspraktijken een gezamenlijke griepvaccinatie organiseren. Die is gepland op 31 oktober. De stad wil zo de druk op de huisartsen wat verminderen. 

Hamont-Achel wil het zijn inwoners makkelijk maken om zich te laten vaccineren tegen de griep. Volgens het stadsbestuur is vaccinatie dit jaar extra belangrijk omwille van de corona-epidemie. Griep en corona hebben dezelfde symptomen. Wie zich laat vaccineren beschermt niet alleen zichzelf tegen griep maar helpt ook mee om de druk op de gezondheidszorg te verkleinen. 

Er zijn twee locaties in de gemeente waar de vaccinaties zullen plaatsvinden. Patiënten zullen daar terecht kunnen naargelang de dokterspraktijk waar ze aan verbonden zijn. Er zal ook gewerkt worden in groepen om de toeloop wat te spreiden. Burgemeester Rik Rijcken beseft dat het wellicht bandwerk zal zijn: "Maar het zal de druk op de dokterspraktijken die nu al hun handen vol hebben, doen afnemen." 

Voor meer concrete informatie over de griepvaccinatie kunnen inwoners terecht op de stedelijke website. 

Meest gelezen