Uitgestelde huwelijken door corona: in Bonheiden kan je volgend jaar ook trouwen op zon- en feestdagen

Volgend jaar kan je in Bonheiden ook op zon- en feestdagen naar het gemeentehuis om te trouwen. De gemeente heeft die beslissing genomen omdat er door de coronacrisis veel huwelijken niet konden doorgaan en uitgesteld werden. 

In 2021 zal het in Bonheiden mogelijk zijn om ook op zon- en feestdagen te trouwen, behalve dan op Nieuwjaarsdag en Kerstmis. Die beslissing heeft de gemeente genomen naar aanleiding van de coronacrisis. Veel mensen hebben daardoor hun huwelijk moeten afgelasten.  "Mensen hopen dan volgend jaar te huwen, na de coronacrisis", zegt burgemeester Lode Van Looy (BR30). "Maar het probleem is dat die mensen niet gemakkelijk een feestzaal vinden, omdat die op de normale dagen al volzet zijn."

Het aanbod van de gemeente is wel enkel geldig in 2021. De gemeente is dus niet van plan dit in 2022 ook te doen. "Ik zal volgend jaar dus ook op zondagen en feestdagen naar het gemeentehuis moeten gaan, maar dat heb ik ervoor over als ik die mensen daarmee kan helpen", aldus Van Looy.

Meest gelezen