Kaarskensprocessie geannuleerd in Scherpenheuvel-Zichem

De Kaarskensprocessie, de traditionele afsluiter van het bedevaartseizoen in Scherpenheuvel-Zichem, gaat dit jaar niet door. Het coronavirus steekt daar een stokje voor. Ook de bijhorende jaarmarkt is afgelast.

De Kaarskensprocessie vindt traditioneel plaats op de eerste zondag na Allerheiligen. Dat zou dit jaar op 8 november gebeuren. Maar door de coronacrisis heeft de veiligheidscel van Scherpenheuvel-Zichem beslist om de Kaarskensprocessie en de jaarmarkt niet te laten plaatsvinden. 

"De Kaarskensprocessie en de jaarmarkt zijn elk jaar echte publiekstrekkers", zegt burgemeester Manu Claes. "De jaarmarkt telt een 100-tal standhouders en de Kaarskensprocessie is de afsluiter van ons bedevaartseizoen en ook die lokt elk jaar enkele duizenden bezoekers.  Het is niet haalbaar om op beide evenementen slechts 400 toeschouwers toe te laten", zegt de burgemeester nog. 

Evenementen geschrapt

"In overleg met pastoor Van Hilst en de veiligheidscel hebben we dan beslist om zowel de Kaarskensprocessie als de jaarmarkt niet te laten doorgaan.  Het is met pijn in het hart, maar we kunnen niet anders", besluit Manu Claes.  Ook de 11 november-vieringen worden beperkt tot een eucharistieviering en een bloemenhulde aan het monument.  Ook het Te Deum naar aanleiding van Koningsdag op 15 november is geschrapt.

Meest gelezen