Kortrijkzanen voorzichtig positief over 'hun' minister en nieuwe burgemeester: "Hij deed dat goed, zij zal dat ook kunnen"

De Kortrijkzanen lijken het niet al te erg te vinden dat burgemeester Van Quickenborne minister wordt en dus zijn belofte breekt om burgervader te blijven van de stad. Ook over Ruth Vandenberghe, de nieuwe burgemeester en eerste vrouwelijke burgemeester ooit in de stad, lijken de mensen in Kortrijk eerder gelaten. 

"Ruth Vandenberghe? Die ken ik eigenlijk niet zo goed", zegt een vrouw in de winkelwandelstraten van Kortrijk. "Maar die zal dat wel goed doen zeker? We zien wel. Maar dat ze het beter of minder goed zou doen omdat ze een vrouw is, dat denk ik nu wel niet. Dat is toch allemaal hetzelfde?" "Why not?", zegt een andere man. "We zullen haar het voordeel van de twijfel geven."

Meer uitgesproken is zijn mening wanneer het gaat over Van Quickenbornes overstap. "Het is in Brussel dat de beslissingen genomen worden hé, dus het is niet slecht dat hij daar bij is. Ik zie ook dat er geen andere West-Vlamingen tussen zitten. Dus ik bekijk het positief, ook al besef ik dat hij in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen andere beloftes heeft gemaakt en als burgemeester zou aanblijven."

Bij een huwelijk beloven de mensen elkaar ook altijd eeuwige trouw, maar hoeveel daarvan zijn er na 10 jaar nog samen?

"Dat is politiek hé", vertelt een andere Kortrijkzaan. "Bij een huwelijk beloven de mensen elkaar ook altijd eeuwige trouw, maar hoeveel daarvan zijn er na 10 jaar nog samen? Dan moet je niet over een ander beginnen. En de nieuwe burgemeester? Van Quickenborne deed dat goed, zij zal dat ook kunnen. Ik verwacht geen grote veranderingen."

Meest gelezen