Man die zijn vrouw doodstak aan gerecht van Veurne mag gevangenis verlaten

De man van 70 uit Lo-Reninge die zijn vrouw doodstak op de parking van het gerechtsgebouw van Veurne mag de gevangenis verlaten. Hij werd schuldig bevonden aan opzettelijke slagen en verwondingen, maar dus niet aan moord of doodslag.

Hij kreeg een straf van 5 jaar, met uitstel wordt dat 3 jaar, maar hij zat al bijna 3 jaar in de gevangenis. "De jury vindt dus dat hij al lang genoeg in de gevangenis had gezeten", zegt zijn advocaat Kris Vincke.

Het koppel was pas gescheiden en verliet het gerechtsgebouw in Veurne. Aan de auto was er een discussie over geld en sloeg de man toe. “Hij had nooit de bedoeling om haar te doden. Het was dus niet met voorbedachten rade, maar in een opwelling toen hij vernam dat zijn vrouw na hun scheiding de afspraken over het geld niet ging nakomen. Hij richtte met de priem ook niet naar de hartstreek, het was eerder toevallig dat hij haar daar raakte.”

Burgerlijke partij

Erg opvallend is dat niemand zich burgerlijke partij stelde. “Want hij is een man waar niemand iets slecht over kon zeggen”, zegt Vincke. “Wij zijn heel blij dat gerechtigheid is geschied. Dat die man dus niet het predicaat van moordenaar heeft en onmiddellijk naar huis kan. Zijn schoonbroer, die dus is gehuwd met de zus van het slachtoffer, staat zelfs te popelen om hem mee te nemen. Dat is heel emotioneel, maar ik denk dat dat zeer rechtvaardig is”, besluit Vincke.

Meest gelezen