Annelies Verlinden

Oud-burgemeester Schoten: "Annelies Verlinden zal voor CD&V rond Antwerpen meer betekenen dan Kris Peeters"

Wie is Annelies Verlinden, de nieuwbakken CD&V-minister van Binnenlandse Zaken? Harrie Hendrickx (CD&V) die burgemeester was van Schoten toen Verlinden er in de gemeenteraad zat, looft zijn dorpsgenote: "Annelies stak er vroeger al bovenuit en heeft veel dossierkennis", zegt hij op Radio 2 Antwerpen.

Annelies Verlinden bleek het witte konijn uit de hoge hoed van CD&V-voorzitter Joachim Coens. De Schotense advocate mag voor de christendemocraten de belangrijke ministerpost van Binnenlandse Zaken invullen. "Ik schrok maar was blij met de keuze voor Annelies", zegt voormalig burgemeester van Schoten Harrie Hendrickx (CD&V) in Start Je Dag.  Tussen 2006 en 2012 zat Verlinden onder de vleugels van Hendrickx in de Schotense gemeenteraad.

Annelies' ministerpost kan onze partij goed doen na de mislukte verhuizing van Kris Peeters

Harrie Hendrickx (CD&V)

"Ik ken Annelies al sinds ze actief was bij de lokale jeugd van CD&V. Zij viel altijd op door haar gedrevenheid en later haar dossierkennis. In 2006 was ze ook kandidaat schepen in onze gemeente maar uiteindelijk zochten we iemand met meer financiële bagage. Nadien was ze wat minder in de gemeentepolitiek aanwezig en koos ze volop voor de advocatuur. Veel ervaring die ze nu kan omzetten in haar ministerschap. Annelies bleef al die tijd wel actief bij Jong CD&V nationaal. Vermoedelijk is ze zo in het vizier gekomen van onze voorzitter. Ik vind Annelies een zeer goede keuze als minister en ze zal ongetwijfeld haar steentje bijdragen."

Beter dan Kris Peeters

Harrie Hendrickx hoopt dat de keuze voor Annelies Verlinden CD&V opnieuw op de kaart kan zetten in de ruimere Antwerpse regio. "De opmars van de N-VA van Bart De Wever in de rand rond Antwerpen heeft het onze afdelingen niet gemakkelijk gemaakt de afgelopen jaren. Dan was er nog Kris Peeters die naar Antwerpen werd versast, wat voor onze partij ook geen goede zaak bleek. Annelies zal op dat vlak meer voor onze partij betekenen. Ook voor Schoten is het een mooie zaak", besluit Hendrickx. "De laatste jaren is onze gemeente politiek vooral opgevallen door Vlaams Belangers Marie-Rose Morel en Tom Van Grieken die naar hier verhuisden. De ministerpost voor Annelies biedt daarvoor een mooi tegengewicht."

Meest gelezen