Pop-uptheater Studio 100 na 8 maanden opnieuw open: spektakelmusical "40-45" gaat als eerste van start

Het pop-uptheater van Studio 100 in Puurs-Sint-Amands gaat op 3 november opnieuw open nadat het maandenlang moest sluiten door de coronacrisis. De spektakelmusical "40-45" is de eerste voorstelling die opnieuw hervat wordt.

Het pop-uptheater van Studio 100 in Puurs-Sint-Amands bleef acht maanden dicht door de coronacrisis. In november starten ze opnieuw op. De eerste voorstelling die Studio 100 opnieuw zal spelen, is de spektakelmusical "40-45". “Het is ongelooflijk dat we groen licht hebben gekregen om terug te beginnen”, zegt acteur Jelle Cleymans, die één van de hoofdrollen speelt in de musical. “Er is heel hard aan gewerkt.”

Studio 100 diende een aanvraag voor capaciteitsuitbreiding in en heeft daarvoor nu groen licht gekregen van het lokale bestuur van Puurs-Sint-Amands en het evenementenloket. Per voorstelling zullen er vanaf 3 november 1.200 mensen aanwezig zijn. Zij zullen in 8 groepen van 150 ontvangen worden. Elke groep heeft een afzonderlijke tribune met een aparte in- en uitgang. Tussen de bubbels wordt op de tribune een stoel vrij gelaten. Een mondmasker dragen is verplicht. Ook in de foyer heeft elke tribune een aparte zone. 

“Niet alleen voor het publiek zal er veel veranderen, ook op de vloer zal het voor ons anders zijn", klinkt het bij Studio 100. "Dat doen we natuurlijk met veel plezier en liefde, zolang we maar opnieuw kunnen opstarten.”

Wie al een ticket had voor "40-45" of "Daens" zal een mail krijgen van Studio 100.  Omdat er heel wat tickets verkocht zijn, is het onmogelijk om iedereen onmiddellijk te verplaatsen, maar iedereen zal opnieuw uitgenodigd worden in de komende maanden.  "Het "herplaatsen" van het publiek is een echt huzarenstukje", laat Studio 100 nog weten. 

Meest gelezen