archieffoto Stadsschouwburg Antwerpen

Meer dan 1.200 bezoekers ontvangen in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Ethias Theater Hasselt

Na Studio 100 heeft nu ook Sportpaleis Group voor de drie theaterzalen van de overheid een uitzondering gekregen om vanaf 17 oktober meer dan de 200 bezoekers binnen te ontvangen. Binnenkort zullen zowel in de Stadsschouwburg in Antwerpen, Capitole in Gent als in Ethias Theater Hasselt weer meer dan 1.200 bezoekers voorstellingen kunnen bijwonen. 

Het aantal bezoekers op evenementen binnen is volgens de coronamaatregelen in principe beperkt tot 200 personen, maar de overheid kan voor grote concert- en theaterzalen een uitzondering toestaan. Toelating voor zo'n uitbreiding van de capaciteit is er nu voor Stadsschouwburg Antwerpen (maximaal 1.440 bezoekers), Capitole Gent (1.230 bezoekers) en Ethias Theater Hasselt (1.499 bezoekers). 

"Het komt erop neer dat we nu ongeveer 70% van de capaciteit van die zalen kunnen benutten", zegt Jan Van Esbroeck, CEO van de Sportpaleis Group. "Waarom is dat 70%? Omdat je natuurlijk social distancing moet respecteren tussen de bubbels en daardoor verlies je wat capaciteit, maar 70% is natuurlijk heel wat meer dan maximaal 200 mensen." 

“Dit is een eerste vertrouwensvolle stap in de richting van een heropening van onze theaters en concertzalen”, zegt Van Esbroeck. “We richten op dit ogenblik onze zalen in volgens de geldende coronamaatregelen zodat we mensen opnieuw veilig kunnen ontvangen. Maar net zo belangrijk voor ons is dat bezoekers na maanden afwezigheid en onzekerheid over hun tickets op een aangename manier van hun favoriete artiest of voorstelling kunnen genieten.”

Er zal gewerkt worden met gescheiden publieksstromen om contact zoveel mogelijk te vermijden, de ruimtes worden intens geventileerd, er zal desinfecterende handgel beschikbaar zijn en mondmaskers zijn verplicht. Tussen elke bubbel wordt één zitje vrijgelaten zodat voldoende afstand kan worden bewaard.  

Ticketkopers krijgen nog een e-mail met een overzicht van de maatregelen en afspraken, die kaderen in een volledig veilig theaterbezoek. Sportpaleis Group overlegt nu met verschillende organisatoren en producenten over de effectieve heropstart op korte termijn, er zullen dan snel concrete aankondigingen volgen. 

Meest gelezen