Bijeenkomst chiroleiding veroorzaakt enkele tientallen nieuwe coronabesmettingen in Heusden-Zolder

In Heusden-Zolder is er een opvallende stijging in het aantal coronabesmettingen. De personen die positief testten, zijn  vooral leden van de Chiroleiding in Boekt. Die raakten besmet nadat ze samen op weekend waren geweest. 

In Limburg blijven de mijngemeenten de hoogste coronacijfers hebben. In Heusden-Zolder zijn er op korte tijd enkele tientallen besmettingen bijgekomen. Een groot deel daarvan leidt naar de Chiro in Boekt. Daar was de leiding een tiental dagen geleden op weekend. Nadien bleken enkele tientallen leden besmet.

Ik denk niet dat die jongeren zich bewust misdragen hebben. Iedereen heeft de mond vol van corona. Ze zijn zeker ook mee in dat verhaal

Mario Borremans, burgemeester Heusden-Zolder

De werking van de Chiro in Boekt is tijdelijk stopgezet en de leiding is in quarantaine. Contact tracing is ingeschakeld en iederen die in nauw contact is geweest met de leiding, is verwittigd. "Er is snel gehandeld geweest", zegt burgemeester Borremans. "Dankzij Chiro Nationaal heeft Chiro Boekt de nodige maatregelen kunnen nemen om de gevolgen te beperken. Ik hoop dus dat het aantal nieuwe besmettingen de volgende dagen niet uit de hand zal lopen."

Meest gelezen