Over en uit voor voetbalclub KSV Roeselare, jeugdploegen wel gered

De kans dat KSV Roeselare kan blijven bestaan, is zo goed als onbestaande. Een Franse investeerder was geïnteresseerd in de club, maar die haakt af omdat er nog te veel onduidelijk is en het financiële risico te groot is. De spelers van KSV werden ondertussen al vrijgegeven. De jeugdploegen zouden wel blijven voortbestaan. 

De Franse investeerder die interesse toonde is een wereldspeler. Hij was van plan jaarlijks een budget uit te trekken van 2 miljoen euro. Samen met de aankoop  van het stamnummer zou dat over 2 jaar een investering uitmaken van 4,5 miljoen. Maar de overname gaat niet door omdat de sportieve vooruitzichten niet gunstig zijn.

Roeselare komt nu uit in eerste nationale, de op twee na hoogste reeks van het voetbal. De kandidaat-overnemer ging ervan uit dat de club volgend seizoen weer in het profvoetbal zou kunnen spelen, maar dat is reglementair onmogelijk. Meer zelfs, als de club dit seizoen geen kampioen speelt in haar reeks - en die kans is klein - dan zakt zij zelfs nog een reeks lager. 

Sprankje hoop?

De club had nog een sprankje hoop, want na die Franse investeerder was er sprake van een andere kandidaat-koper. Maar de tijd begint te dringen en de curator denkt niet dat daar nog iets van in huis komt. Bovendien zou die kandidaat niet verdergaan met de huidige spelers, dus werden die al vrijgegeven.

De jeugdploegen blijven wel voortbestaan, daarover heeft de curator deze namiddag een mondeling akkoord bereikt. Van zodra die overname officieel rond is, wordt het stamnummer overgedragen en zit het erop voor KSV. 

Een valse herstart

KSV Roeselare zit al langer in slechte papieren. Vorig jaar werd de club failliet verklaard door de ondernemingsrechtbank omdat er voor bijna 30.000 euro schulden open stonden. Even leek het er op dat de club alsnog het hoofd boven water zou kunnen houden met een nieuw bestuur. Maar die hoop was van korte duur. De nieuwe CEO en de sportief directeur, die beweerden nieuwe, grote investeerders te zullen aanbrengen, werden in gebreke gesteld.

Niet alleen bleek er niet veel van hun beweringen te kloppen, er zou ook gesjoemeld zijn geweest met contracten en er zouden papieren zijn vervalst. Het onderzoek daarnaar loopt nog. Als klap op de vuurpijl zit de sportief directeur in de gevangenis op verdenking van aanranding van jonge voetballers in een andere club waar hij actief was.

Meest gelezen