Stad Menen

Update: 24 bewoners en 7 personeelsleden besmet in woonzorgcentrum Menen

In het woonzorgcentrum Andante in Menen zijn er nieuwe besmettingen vastgesteld bij 14 bewoners en 2 personeelsleden. Daarom is er nu een aparte covid-afdeling. In toaal hebben nu al 24 bewoners en 7 personeelsleden corona.

 

Begin deze week testten 10 bewoners en 5 personeelsleden positief op het coronavirus. Daarop zijn alle 188 bewoners en 200 personeelsleden getest en die resultaten zijn nu gekend. In totaal zijn er nu 24 bewoners besmet, 2 daarvan liggen in het ziekenhuis. En ook 7 personeelsleden zijn positief.

"Daarom nemen we nu extra maatregelen", zegt Patrick Plancke van het rusthuis: “Zodra we de resultaten binnenkregen hebben wij alle besmette bewoners op één afdeling gegroepeerd. Zij krijgen daardoor nu ook meer vrijheid om zich te verplaatsen onder elkaar, omdat ze toch allemaal positief zijn. Wij stellen ook een team samen, enkel om hen te verzorgen. Die dus niet meer in contact gaan komen met de andere bewoners die nog altijd negatief testen.”

De meeste mensen die positief hebben getest, hebben weinig of geen symptomen. Het grootste deel van het personeel blijft aan het werk. 

Meest gelezen