Autocarbedrijf Reizen Lauwers gaat De Lijn versterken tijdens drukte: “Blij dat we weer werk hebben”

Autocarbedrijf Reizen Lauwers gaat bussen inzetten om vervoersmaatschappij De Lijn te ondersteunen op drukke buslijnen. De autocars zullen achter de lijnbus aanrijden. Wie de eerste te vol vindt, kan dan op de volgende stappen. Zeker tot december zal de Lijn bijstand krijgen van verschillende autocar- en busreisbedrijven.

Vanaf maandag zet vervoersmaatschappij De Lijn extra bussen in op drukke lijnen. Zo kunnen zij in coronatijden ook hun reizigers spreiden. Die extra bussen halen ze bij verschillende autocarbedrijven.

Ook autocarbedrijf Reizen Lauwers uit Boechout zal zijn bussen ter beschikking stellen. “Onze sector is heel zwaar getroffen door de coronacrisis”, zegt Sandra Lauwers, directeur bij Reizen Lauwers. “We zijn blij dat we De Lijn kunnen ondersteunen, zodat we weer werk hebben.”

Ik hoop dat elke reiziger onze bussen en chauffeurs met respect zal behandelen

Sandra Lauwers, directeur Reizen Lauwers

De autocars zullen op drukke lijnen meteen achter de lijnbus aanrijden. Wie de eerste te vol vindt, kan dan op de volgende stappen. “We zullen borden aanbrengen die we zelf kunnen printen. Zo weten reizigers op welke buslijn ze zitten en welke bestemming de bus heeft, dat ze zeker juist zitten."

Opleiding

Verder krijgen de chauffeurs van de autocarbussen ook het nummer van de dispatchdienst van De Lijn. “Zo kunnen we laten weten als er grote problemen zijn. Al hoop ik dat dat niet zo is en dat elke reiziger onze bussen en onze chauffeurs met respect zal behandelen.”

In totaal zal Reizen Lauwers bussen inzetten op zes verschillende buslijnen. “Onze chauffeurs krijgen ook elk individueel een opleiding zodat ze het parcours ook al kunnen verkennen.” Al zeker tot december  zullen de autocars de extra ritten blijven uitvoeren.

Meest gelezen