De lading drugs met de foto van Pablo Escobar op

2 ton cocaïne onderschept in Rotterdamse haven, opvallend: foto van beruchte drugsbaron Pablo Escobar prijkt op lading

De afgelopen dagen is er in de haven van Rotterdam meer dan 2.000 kilogram cocaïne onderschept. En opvallend: op een van de vondsten stond de naam en de foto van de beruchte Colombiaanse drugsbaron Pablo Escobar. 

Bij verschillende controles in de haven van Rotterdam heeft de douane verschillende ladingen drugs gevonden. Een eerste lading van 1.050 kilogram cocaïne werd gisteren aangetroffen op een zeeschip uit Tanger, in Marokko. De drugs zaten verstopt in een container vol auto-onderdelen, afkomstig uit Brazilië en bedoeld voor een bedrijf in Frankrijk. Vermoedelijk heeft dat bedrijf niets te maken met de smokkel. 

Vandaag werden er vervolgens 420 kilogram cocaïne gevonden in een container geladen met papier. De container kwam uit Chili en was bestemd voor een bedrijf in Zuid-Afrika, maar dit bedrijf zou niets te maken hebben met de smokkel. 

En ook in een derde container, deze keer vol rozijnen, vond de douane een lading drugs, 531 kilogram cocaïne. 

De drugs werden intussen vernietigd. 

Beruchte drugsbaron Pablo Escobar prijkt op de lading

En opvallend: op een van de ladingen staat de naam en afbeelding van de beruchte Colombiaanse drugscrimineel Pablo Escobar. Het is een mugshot, een politiefoto van bij zijn arrestatie in 1977. Waarom de foto op de drugslading prijkt, is niet duidelijk. 

De beruchte Colombiaanse drugsbaron was jarenlang leider van het Medellin-kartel en is een van de grootste drugsbaronnen aller tijden. Op 2 december 1993 werd de crimineel op 44-jarige leeftijd neergeschoten tijdens een laatste vluchtpoging. 

Twee jaar geleden - exact 25 jaar na de dood van Escobar - maakte VRT NWS een videoportret van de man. Dat kan u hieronder herbekijken: 

Meest gelezen