Focus WTV

Reddingsstrook werkt prima tijdens file op E403, na ongeval met vrachtwagens

Op de middag is een ongeval gebeurd op de E403, in de richting van Kortrijk. In Sint-Eloois-Winkel stond een vrachtwagen dwars over de 3 rijvakken, waardoor een lange file ontstond. Er werd, heel spontaan, een reddingsstrook gevormd. Dat is sinds gisteren verplicht. 

Tussen de afrit van Roeselare-Izegem en de verkeerswisselaar stond op de middag een Poolse vrachtwagen stil op de pechstrook. Een andere vrachtwagen is tegen die stilstaande vrachtwagen gereden en kwam in schaar terecht. Hij versperde zo een tijdlang de volledige E403 richting Kortrijk. 

Er ontstond een grote file. De vrachtwagen lekte ook olie, die op het wegdek terechtkwam. De olie moest eerst opgeruimd worden, voordat de snelweg weer vrijgegeven kon worden. Ondertussen is de weg weer vrijgemaakt.

Spontane reddingsstrook

Sinds gisteren is het bij elke file verplicht om een reddingsstrook te creëren tussen het 2e en 3e rijvak, voor de hulpdiensten. Dat verliep vlot op de E403. "Nog voor de eerste hulpdiensten er waren, stond iedereen al mooi opzij. Het ontstaan van de strook gebeurde echt heel spontaan", zegt Radio 2-medewerker Tom Van Gijsegem die in de file stond.

Bekijk hieronder de beelden:

Videospeler inladen...
Radio 2
Radio 2

Meest gelezen